Moderne warme houten keuken

“We hebben een prachtige, moderne houten keuken gekocht bij JP Walker in Veenhuizen”, vertelt Inez. Samen met haar man en twee dochters geniet ze dagelijks van de mooie snufjes, het strakke design en het gezellige kookeiland. – Inez en Ray

“We lieten onze boerderij verbouwen, waarbij de oude gebinten duidelijk een plek kregen. Het materiaal hout wilden we laten terugkeren in onze keuken. Via vrienden kwamen we bij JP Walker terecht, omdat hij gespecialiseerd is in houten keukens op maat. En het resultaat mag er zijn: we hebben een prachtige keuken! De samenwerking met Jean Paul Walker verliep prima. Zijn inbreng is origineel. Bovendien luisterde hij met respect naar onze wensen en ideeën.”

Warme uitstraling
De keuken is niet alleen op maat en functioneel, maar heeft ook nog eens een warme uitstraling. De houten achterwand is helemaal vlak, zonder grepen. Het kookeiland is strak en wit. Inez staat graag te kokkerellen. “We hebben niet een specifieke voorkeur voor bepaalde gerechten, maar de kinderen houden van nasi en spaghetti. Ik vind het ook leuk om te experimenteren, telkens wat nieuws uit te proberen. Soms met behulp van recepten uit een kookboek of van mijn I-pad.” Bij de bereiding van de lekkere gerechten maakt ze graag gebruik van de wokbrander (op gas), inductiekookplaat, combimagnetron, Quooker én de stoomoven. “Die leren we steeds beter te gebruiken. Het is even wennen, maar de gerechten smaken wel heel lekker.” Het is altijd een fijn moment als zij staat te kokkerellen en een ander komt er gezellig bijstaan, al dan niet met een wijntje. “Het kookeiland is net een leefeiland. De kinderen kunnen eraan knutselen of hun huiswerk doen, je leest er de krant of je schuift gezellig aan voor een praatje. Het is echt een centrale plek in ons huis.”

Vraag meer informatie aan over dit project.