Handgemaakte houten keuken

‘We hebben een mooie, handgemaakte houten keuken van JP Walker, strak en minimalistisch. Zo waanzinnig mooi! We zijn er heel blij mee.’

De structuur en de warmte van het hout contrasteren mooi met het rvs van het keukenblad, dat als het ware uitgerold is over het kookeiland. Ieder onderdeel van deze keuken komt goed tot zijn recht in deze enorme, lichte ruimte. Het kookeiland met brede laden, in een afmeting van 3.20 bij 1.30, is niets te groot. Alles valt prachtig samen in een harmonieus geheel, dat uitstekend past bij het huis.

Uitstekende keukenapparatuur
Karin staat geregeld in de keuken om lekkere gerechten te bereiden. ‘Ik vind het fijn om helemaal op te gaan in het koken en me daarop te concentreren.’ Ze maakt dan graag gebruik van uitstekende keukenapparatuur, zoals de combi-stoomoven en combi-bakoven.

Gezellig contact
Het grote kookeiland nodigt gasten uit om een handje te komen helpen, bijvoorbeeld bij het koken, het opmaken van de borden of de garnering. Ook heeft Karin sneller contact met gasten die aan tafel schuiven. ‘Heel gezellig’, beaamt ze. ‘Onze vorige keuken had een halfhoog muurtje, waardoor je toch meer afgezonderd bent van het gezelschap. Deze open sfeer is veel fijner om in te werken én te leven.’ Zo voldoet de houten, handgemaakte keuken in alle opzichten aan de wensen van Henk en Karin.

Vraag meer informatie aan over dit project.